Elkezdődik a Halmi Telepi Általános Iskola bővítése Betűméret kicsinyítés Normál betűméret Betűméret nagyítás Oldal nyomtatása

Elkezdődik a Halmi Telepi Általános Iskola bővítése
Szlahó Csaba polgármester és Dr. Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok (MNSK) főigazgatója, továbbá az érintett vállalkozók csütörtökön aláírták a Halmi Telepi Általános Iskola bővítéséről szóló kivitelezési szerződést. A munkaterület átadása április 24-én, hétfőn lesz.

Mint Szlahó Csaba polgármester elmondta: „Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő támogatásával, 2014 óta dolgozunk azon, hogy a kivitelezési munkák végre megkezdődhessenek. A Nemzeti Sportközpontok munkatársai 2014-ben mérték fel először, hogy az országban melyik településen milyen iskolai fejlesztést szeretnének megvalósítani. 2015-re tisztáztuk, hogy tantermi bővítésre a Halmi Telepi Iskolában van szükség és egyben reális lehetőség. A tervezési fázis után megkötöttük a szerződéseket, a 100 millió forintos állami támogatás mellé 20 millió forint önrészt vállalt a városi önkormányzat. Ebből a pénzből négy tanterem, kisebb foglalkoztató helyiségek és vizesblokkok épülnek majd.”

 

A beruházás kivitelezési határideje 180 nap, az új épületrészt várhatóan 2017 novemberéig adják át.